
Faaliyet Alanları
CEZA HUKUKU
Ceza avukatı, kişi özgürlüğünü veya mal varlığını ceza yaptırım ve tehditlerine karşı aynı zamanda mağdurların haklarını da yasal sınırlar içinde güvence altına almak için hukuki bilgi ve tecrübesi ile devlet ve birey yönünden en önemli hususlarla mücadele etmektedir.
GAYRİMENKUL HUKUKU
Gayrimenkul Hukuku; hayatın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Dünyada yaşayan herkes yaşamak, çalışmak ve en temel ihtiyaçlarını gidermek için gayrimenkullere ihtiyaç duymaktadır. Dolaysıyla en temel ihtiyaçlar gibi Gayrimenkul Hukuku da insanlar in gerekli ve dikkatle davranılması gereken bir hukuk alanıdır.
TİCARET HUKUKU
Ticaret Hukuku, ticari ilişkilerde karşılaşılan sorunların çözümünde yardımcı olur ve ticari ilişkilerin hukuki düzlemde değerlendirilmesini sağlar. Ticaret Hukuku, sadece ülke içindeki ticari faaliyetleri değil, küreselleşen Dünya'da uluslararası ticari ilişkileri de düzenler.
AİLE HUKUKU
Boşanma davaları; velayet davaları, katılma payı alacağı davaları, katkı payı alacağı davaları, nafaka davaları, çocukla kişisel ilişki tesisi davaları, koruma ve uzaklaştırma davaları, kusurlu eşe karşı maddi-manevi tazminat davaları, eşten mal kaçırma davaları, soy bağının kurulması veya reddi davaları, mal rejimi sözleşmeleri ve diğer aile hukuku hizmetlerini kapsamaktadır.
TÜKETİCİ HUKUKU
Tüketici hukuku, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını, sağlığını ve güvenliğini korumak ve tüketicinin zararlarını karşılamak için mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirmek adına düzenlemede bulunan hukuk dalı olarak tanımlanmaktadır. Satıcıya nazaran daha zayıf konumda olan tüketici korunmaya muhtaç olduğundan tüketici hukuku alanı doğmuştur.
ŞİRKETLER HUKUKU
Şirketler hukuku, ülke ekonomisi ve şahısların iş alanındaki hak kayıplarının korunması adına düzenlemeler içeren en önemli hukuk dallarından biridir. Şirketler hukuku ayrıca, ticari faaliyetler nedeni ile meydana gelen borçların ya da zararların da nasıl şekilleneceğini ortaya koymaktadır.
İŞ HUKUKU
İş hukuku, adından da anlaşılacağı üzere iş hayatının içeriğini, işçi-işveren ilişkisini, her iki tarafın haklarını ve yükümlülüklerini düzenleyen ve bu ilişkiden doğacak ihtilafları çözüme kavuşturma gayesinde olan hukuk dalıdır. İş hukuku avukatı ise bu iş ilişkisinin taraflarından olan işçinin veya işverenin vekilliğini üstlenerek menfaatlerini korumaya çalışan kişidir.
MİRAS HUKUKU
Miras hukuku, gerçek kişinin ölümü veya gaipliği halinde, o kişinin malvarlığının kimlere hangi oranla ve nasıl intikal edeceğini düzenleyen hukuk dalıdır. Miras hukuku, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 495-692. Maddeleri arasında düzenlenmiştir.
VATANDAŞLIK HUKUKU
Vatandaşlık hukuku ise; yabancılar hukukuna göre daha dar bir alanı kapsamaktadır. Yabancılar hukukunda ikamet, çalışma izni gibi konular gündemdeyken vatandaşlık hukukunda yabancıların Türk vatandaşlığını kazanımı ve Türk vatandaşlarının, vatandaşlığını kaybetmesi gibi konular irdelenir. Kısaca vatandaşlık hukuku, vatandaşlık kavramı üzerine yoğunlaşmaktadır.
KK Hukuk & Danışmanlık